Fri. 07 October 2011
STUK Leuven
Doors at 22:00

Displaced Sounds # 12

Brandon LaBelle (US), Michael J. Schumacher (US), Karin Bijsterveld (NL)

Displaced Sounds (i.s.m. KRAAK en QO-2) is een reeks lezingen, tentoonstellingen en concerten die focussen op de ondergewaardeerde rol van ‘geluid’ in onze op het visuele afgestemde cultuur. Voor deze 12de editie kan u een gevarieerd en fascinerend programma verwachten.


  10 

​Karin Bijsterveld

Karin Bijsterveld (NL) geeft een lezing met als titel Acoustic Cocooning: How the Car became a Listening Booth over de geschiedenis van de autoradio. Hoe evolueerde de auto van een luidruchtig door explosies aangedreven voertuig naar een mobiele, stille cocon?

Brandon LaBelle

Voor Room Tone maakte Brandon LaBelle (US) 3 audio-opnames van/in zijn appartement in Berlijn. Hij stuurde deze registraties naar verschillende architecten en vroeg hen om met slechts deze geluidsinformatie ter beschikking een maquette van het appartement te bouwen.

​Michael J.Schumacher

Michael J.Schumacher (US) was 6 jaar geleden reeds te gast in STUK en zorgde toen voor een onvergetelijke live performance. Deze avond openbaart hij een intrigerende geluidswereld waarin de relatie tussen klank en ruimte verder wordt onderzocht.