Year
2021,   2020,   2019,   2018,   2017,   2016,   2015,   2014,   2013,   2012,   2011,   2010,   2009,   2008,   2007  

Music From The Guardhouse initiation

Ivo Delaere (BE) plays ‘L’Alouette Lulu’ and ‘Le Courlis Cendré’ by Olivier Messiaen Spencer Clark (US), Ada Van Hoorebeke (be) + Eva Van Deuren (BE),& Franscesco Cavaliere (IT), Floris Vanhoof (BE), Joris Martens (BE), Olivier Schrauwen (BE), Joris De Rycke (BE), Guy Rombouts (BE)
Sun. 01 September 2013
Museum Dhondt-Dhaenens, Sint-Martens-Latem
doors: 15:00

Lieven Martens Moana’s oeuvre is er een van een muzikaal onderzoeker. Zijn platen zijn eerder kunstedities dan reguliere albums. Geworteld in een discours dat geïnspireerd is door literatuur, schilderkunst, cinema en poëzie neigen zijn composities naar

Music From The Guardhouse

Music From The Guardhouse heeft twee thema’s.

De a-kant is een stilleven. De uitbeelding van het leven, uitgestraald door de parasolden. Een naaldboom in de vorm van een parasol, voorkomend rond de Middellandse Zee. Een boom met een prachtige vo

Spencer Clark

Spencer Clark is een neoromantische muzikant die met zijn naar Coltrane neigende composities een obsessie met P D Ouspensky’s visie op natuur - bewustzijn belichaamt.

Floris Vanhoof

Floris Vanhoof, cineast-muzikant die klanken brouwt “om in te wonen”. Die een unieke geluidssignatuur ontwikkelde, mede gevormd door zijn werk in de Structurele Cinema.

Olivier Schrauwen

Olivier Schrauwen streeft via zijn beeldtaal (Olivier is van metier striptekenaar) naar een vernieuwende vorm van popmuziek. Met melodieën, afgemeten op de lengte van een beeldband. Composities als een pagina uit een stripboek.

Olivier Messiaen

Messiaen (uitvoering Ivo Delaere) zwierf ooit door heel Frankrijk om elk vogelgeluid op te tekenen, en dit omzette in prachtige pianocomposities. Niet omdat hij de natuur zo mooi vond, maar omdat hij vond dat de mooist

Joris Martens

Joris Martens zet multimediaal zijn obsessie voor onder andere de vormen van bergen en rotsformaties om in een diepere beeldtaal die tegelijk poëtisch, zalvend, naïef, abstract als stimulerend is.

Ada Van Hoorebeke, Eva Van Deuren & Francesco Cavaliere

Ada van Hoorebeke is een kunstenares die prachtige landschappen opbouwt met elementen uit de vier windstreken. Voor wie elke kleur de kracht bezit van het al. Die prachtige installaties bouwt met een combinatie van eigen en “geleende”

Guy Rombouts

Guy Rombouts zet woorden om in landschappen, letters in schilderijen, taal in beelden.

Joris De Rycke

Joris De Ryckes encyclopedische kennis der natuurlijke wereld vertaalt zich in eigenzinnige beeldende en muzikale collages. Voor deze gelegenheid determineert hij gedurende de ganse dag Klassieke Composities op blokfluit.