Sat. 26 May 2012
Cinema Nova Brussels
Doors at 22:00

phonecall to purgatorio

Floris Vanhoof (BE), Bear Bones, Lay Low (VZ/BE), Truus De Groot (NL/US)

Floris Vanhoof & Bear Bones, Lay Low release show.

Floris Vanhoof

FLORIS VANHOOF stelt zijn nieuwe elpee ‘Cycles of Confusion’ (KRAAK) voor. De elpee laat Vanhoof van twee kanten zien. Een B-kant met Riley-geïnspireerd modilair synthwerk en een B-kant met een gedetailleerde compositie van field recordings en elektronica. Zijn live performances zijn altijd een combinatie van dit andere bewustzijnsgeluid met filmexperiment.

Bear Bones, Lay Low

BEAR BONES, LAY LOW soloproject van Ernesto Gonzalez (ook actief in o.a. Sylvester Anfang II) focust zich dezer dagen voornamelijk op oude analoge synths en drumcomputers. Dit is ook de elpeevoorstelling van zijn derde langspeler ‘El Telonero’ (KRAAK) waarop hij voornamelijk focust op melodieuze old school synth- en elektronicawerk, geïnspireerd door Bruce Haack, Mort Garson en Angel Rada. Voor de gelegenheid ook in conversatie met videowerk.

Truus de Groot

Truus de Groot presenteert haar beeld- en geluidspel ‘Salton Sea’. De Groot is bekend van de oerdagen van Nasmaak en Nasmak. Daarna koos ze haar eigen weg met Plus Instruments, vervolgens ging ze ook nog de rockabilly kant op met Trigger and The Thrill Kings en belandde ze op het terrein van de exotica. Ze is nog steeds van alle markten thuis. ‘Salton Sea’ is een hoorspel over een laaggelegen meer in Californië (waar zij tegenwoordig woont) met een hoog zoutgehalte. Dit uniek gebied, wat eens de Salton Riviera werd genoemt, is nu een verwoest landschap waar de armste mensen nog steeds hun leventje leven. Over de laaste twaalf jaar heeft ze samen met haar partner de langzame verwoesting gedocumenteerd op foto en film. De Groot zingt, spreekt en creëert muziek met elektronica - waaronder haar fameuze kraakdozen - en vult dit aan met video.