Sun. 23 November 2014
Oude Kerk Sint-Agathe-Berchem
Doors at 16:00

Remote Hologram LP Launch

Razen (BE), Hellvete (BE), Rudi Velghe (BE)

Folk music has become the new world’s ultimate schizofrenic, and it is brought to you from the heart of Europe, with a bullet… We schrijven nog steeds over het het akoestische deep-listening duo Razen — aka multi-antico-instrumentalisten Brecht Ameel en Kim Delcour.

Razen

Afgelopen jaar trok Razen op retraite in verschillende kapellen rond het Brusselse waar ze verdiepten zich in de kunst van deep-listening en akoestisch minimalisme. Met vergeten instrumenten als schalmei, kerkorgel, Ondes Martenot, bombus en barokfluit verbasterden ze hedendaags minimalistisch klassiek en Oude Europese volksmuziek. Het resultaat is de dubbel-LP Remote Hologram, die op 15 november op KRAAK verschijnt.

Een luik van het album is het resultaat van akoestisch diepte-onderzoek naar een transcendentaal en ritualistisch minimalisme. Het stemt in op de specifieke akoestische kwaliteiten van de kapellen waar ze opnamen. Een kerk is dan ook de perfect setting om deze LP voor te stellen, in de Oude Kerk van Sint-Agathe-Berchem.

Hellvete

Hellvete (be) is een van de oprichters van het Brol-Folk collectief Funeral Folk en haar satanodelische psychsatelliet Silvester Anfang II. Sinds zijn debuut-LP De Gek (KRAAK) meanderde hij van satanische dronefolk richting tijd-ruimtecontinuümverstorende lappen drone. Hij groef zich diep in raga, oldtime muziek en avant-garde minimalisme om op zijn meest recente platen Ode (Deep Distance) en Sint-Denijs(Blackest Rainbow) het ambacht uit te puren tot diep-emotionele fermettedrones. The centre of the groove of the earth lies in Sint-Denijs, Hellvete is the captain of its beat.

Rudi Velghe

Rudy Velghe (be) is artistiek leider van de traditionele Keltische band Orion, en een gerenommeerde Nyckelharpaspeler. De Nyckelharpa is een strijkinstrument met klavier en twaalf sympathische snaren dat voornamelijk voor Zweedse volksmuziek wordt gebruikt.