Sat. 07 May 2011
KC België Hasselt
Doors at 21:00

Tovenaars

J.D. Emmanuel (US), Moon Duo (US), Dolphins Into The Future (BE), Köhn (BE), Kim Ki O (TR)

De analoge synthesizer is anno 2011 springlevend, zo blijkt. Kunstencentrum BELGIE & Kraak brengen de oude en nieuwe generatie analoge synthadepten bij elkaar en komen uit bij een mix van de Amerikaanse post-Terry Rileyschool, Duitse Krautrock, Vlaamse New Age en Turkse Electropop.

J.D. Emmanuel

Kwam enkele jaren geleden terug aan de oppervlakte toen LRJ Martens zijn ‘Wizards’ heruitgaf. Momenteel is die plaat al aan een tweede reissue toe op het gerenommeerde Important Records. Emmanuel komt uit de Amerikaanse post-Terry Rileyschool, en verwekt diepe trance door middel van analoge synthcomposities die bij wijlen het beste van de Duitse jaren ‘80 kraut overstijgt. Voor het eerst in Europa!

Moon Duo

Is het duo van Ripley Johnson en zijn partner Sanae Yamada waarmee ze bewijzen dat de Wooden Shjips vibe ook met twee man en een drumcomputer kan worden vertolkt. Denk lang rechtdoorgaande jams en uitgesponnen solo’s die je bewustzijn naar een andere melkweg katapulteren zolang je maar gehoorzaamt aan de beat. Het concert op Yellowstock 2010 was een van de hoogtepunten van vorig jaar en Mazes, hun nieuwste release voor Souterrain Transmissions/ Sacred Bones, is goed op weg om hetzelfde te doen voor 2011.

Dolphins Into The Future

Is LRJ Martens, de poète maudit van de Vlaamse New Age-scene. Houdt van water, maar enkel op plaat. Zijn verhalen schipperen tussen aquatische romantiek en de poëtische draagkracht van tequila rambowedstrijden.

Köhn

Is de Belgische synthwizard Jürgen De Blonde (kc BELGIE, 1999, 2001). KRAAK releasete in 2009 zijn comeback-album ‘We need more space in the cosmos’. Binnenkort komt het vervolg er in de vorm van de cassette ‘live at Anthony’s’. Ook als gitaarheld blijft hij spacen. Getuige daarvan het nieuwe album van zijn duo Super Reverb. Hier nogmaals met zijn moderne krautrockescapades.

Kim Ki O

Is een Turks vrouwenduo dat minimal wave en melodieuze elektropop versmelt. Hun debuut kwam er onlangs via het Nederlandse Enfant Terriblelabel, specialist inzake donker, elektronisch en dansbaar.