Fri. 08 November 2013
Doors at 21:00

Tribute to Jacques Bekaert

Daan Vandewalle (BE), Thomas Buckner (US) + Films: ‘Late Lunch’ & ‘Mon Petit Album’ by Akiko Iimura (JP)

Jacques Bekaert werd geboren in Brugge bij het uitbreken van WOII, maar leeft al jaren in Bangkok. Sinds de jaren zeventig is hij verbonden met een Amerikaans-internationale school van componisten en vrienden waartoe o.a. David Behrman, David Rosenboom en Takehisa Kosugi behoren. Bekaert studeerde bij Henri Pousseur en werkte in zijn APELAC Studios, werd goede vrienden met John Cage eb Henri Chopin en componeerde voor tal van artiesten waaronder Thomas Buckner. In zijn vaderland raakte hij langzaam in de vergetelheid. Met de screening van Iimura’s films waarvoor Bekaert de muziek schreef en een programma met oud en nieuw pianowerk van Bekaert willen we hem terug de aandacht geven die hij verdient.


 

Daan Vandewalle

Zijn stukken zullen worden gespeeld door de Belgische pianist Daan Vandewalle die in Mills College studeerde bij Alvin Curran en o.a. Gordon Mumma’s ‘Music for Solo Piano (1960 - 2001)’ opnam voor New World Records in 2008.

Thomas Buckner

Al veertig jaar lang wijdt Thomas Buckner zich aan de wereld van nieuwe en geïmproviseerde muziek. Hij studeerde bij de legendarische Metropolitan Opera bariton Martial Singher, maar breidde zijn klassieke opleiding uit door zich te verdiepen in een breed spectrum van experimentele muziek. Buckner zal Bekaerts ‘A Distant Harmony’ uitvoeren, te vinden op de cd ‘Inner Journey’ die hij in 1998 opnam voor Lovely Music.

Program

THOMAS BUCKNER performs

JACQUES BEKAERT A Distant Harmony
(Elisa Clegg - viola, Blanka Borkowska - flute, Francisco Molina - bass clarinet)

DAAN VANDEWALLE performs

JACQUES BEKAERT

From Little Postmodern Suite:
Empty Space (after Cage for Gordon Mumma)
Commodities (after Stephen Themerson for Henri Chopin)
Ives And Thoreau In A Forest (walking in a forest during Indian summer, for Francoise Collin)
Webern (from a distance, for Marc Dachy)
Souvenir De Bale (full of memories so not too fast, after and for Henri Pousseur)

GORDON MUMMA 
Song Without Words (for Christian Wolff)
Eleven Note Pieces (1. A Luigi Dallapiccola 2. A Duran Begault 3. A Diane Carlson 4. A Graciela Paraskevaidis 5. A Padre Mujica 6. A Jacques Bekaert 7. A Pauline Oliveiros, Slowly Quietly Bell Like 8. A Eduardo Bertola

JOHN CAGE Music Of Changes I

JACQUES BEKAERT Rae & Ruggles At Point Reyes

GORDON MUMMA From The Sushi Box Octet for David Behrman

JACQUES BEKAERT The Ghost Of Madison

JOHN CAGE Dream