Thu. 10 December 2015
School of Arts — Zwarte Zaal Ghent
Doors at 21:30

De Grijze Zone

Lorenzo Senni (IT), Dale Cornish (UK), Adam Asnan (UK), Jung An Tagen (AT), Nosedrip (BE)

Visions for the 21st century’s dandy.

In 2013 popte techno plots terug op in de underground — na het imploderen van de Ravescene trok ze zich terug in de mainstream, waar het nog steeds slecht vertoeven is. Voormalige noisers als Container, Bill Kouligas en Rabih Biani brachten 4/4 beats terug en bekenden ooit Jonnies geweest te zijn. Je kent die vervelende jongens nog, die in je dorp rond de bushalte hingen, je ineensloegen, Buffalo’s droegen en ondanks hun dof brein met de mooiste vrouwen wegliepen. De klootzakken. Echter, stiekem was Hardcore techno best cool.

In de slipstream van technoise dreven verlichte geesten boven die techno afstripten tot gestileerde digitale visioenen die dezelfde rush geven als een goede 4/4 kick. Adam Asnan, Dale Cornish, Lorenzo Senni en Jung an Tagen verfijnen de euforie, en benadrukken het transcendentale minimalisme in techno. Ze projecteren een grijze zone waarin menselijke wezens transfigureren in een fluide massa.


Students  
The Rest   10 

​Lorenzo Senni

Goatrance zonder beats en valse euforie. Niets meer, niets minder. Een extreme en hyperdigitale versie van Manuel Gottschings E2-E4.

Dale Cornish

Ascetische a-humane techno van een Entre’acte getrouwe. Get what you hear.

Adam Asnan

Promoter van het geluidsesthetisering. Oftewel hypergestileerde opnames en geluidstransfransfigurarites van fysieke locaties. Wie het waagt ‘field recording’ uit te spreken in het bijzijn van Asnan, riskeert een stomp in zijn maag.

Jung an Tagen

Deel van Virtual Institute of Vienna, produceert digitaal futurisme waarin footwork, house en elektro-pseudoakoestische muziek over elkaar buitelen en virtuele bewegingsstudies bedenken.